ierosolymaΙΔΡΥΜΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Ταχυδρομική διεύθυνση: Μιχαήλ Ζένιου 10, 2400, Έγκωμη, Λευκωσία Τηλέφωνα επικοινωνίας 99635511- 99620251 Πιστοποιητικό εγγραφής ιδρύματος, αριθμός μητρώου 359

Αγαπητοί μας,
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της προσκυνηματικής μας εκδρομής, που θα γίνει στους

ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
Από τις 18 – 22 Απριλίου 2017 (Διακαινήσιμος)

----------------------------
Ναός του Ευαγγελισμού – Σπήλαιο της Γεννήσεως – Φρικτός Γολγοθάς – Ζωηφόρος Τάφος (Πανάγιος Τάφος) – Γεθσημανή – Γαλιλαία – Λίμνη Γεννησαρέτ – Φρέαρ του Ιακώβ – Σαραντάριο Όρος – Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη και Ι. Μ. Αγίου Σάββα. Είναι μερικά από τα προσκυνήματα που θα έχουμε σ΄αυτή την εκδρομή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Απριλίου: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση των προσκυνητών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης γύρω στις 3 το απόγευμα. Μεταφορά με λεωφορείο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το Τελ-Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τετάρτη 19 Απριλίου: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα έχουμε ξενάγηση και προσκύνημα στο Ζωοδόχο τάφο του Κυρίου μας, στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και στα υπόλοιπα παρεκκλήσια του Ναού της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα περάσουμε την οδό του Μαρτυρίου με τη σχετική ξενάγηση μέχρι το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη – προσκύνημα στο σπίτι των θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας.
Μετά το γεύμα θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων με επίσκεψη στην Αγία Σιών (Υπερώο, όπου ετελέσθη ο Μυστικός Δείπνος και τόπος κοίμησης της Θεοτόκου) και στο όρος των ελαιών με προσκύνημα στον τάφο της Θεοτόκου (Γεθσημανή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 20 Απριλίου: ΣΑΜΑΡΕΙΑ (ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ) – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για Σαμάρεια με προσκύνημα στο Φρέαρ του Ιακώβ και στον τόπο μαρτυρίου του Κύπριου ιερομάρτυρα Φιλουμένου, όπου θα προσκυνήσουμε και το άγιο λείψανο του. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Ιεριχώ για να φθάσουμε στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο όπου βαπτίστηκε ο Χριστός, για αγιασμό. Μετά θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος. Γεύμα και επίσκεψη προσκύνημα στην Ι. Μ. του προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου. Κατά την επιστροφή μας στη Βηθλεέμ θα περάσουμε από τη Βηθανία για προσκύνημα στην Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας (αδελφές του Λαζάρου), όπως και από την Ι. Μ. Τιμίου Σταυρού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή 21 Απριλίου: ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΘΑΒΩΡ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στη Γαλιλαία. Πρώτο μας προσκύνημα ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο όρος Θαβώρ για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και μετά θα κατηφορήσουμε προς την πόλη της Κανά όπου ο Κύριος μας έκανε το πρώτο του θαύμα. Ακολούθως θα μεταβούμε στην πόλη της Καπερναούμ για προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και να δούμε από κοντά τη λίμνη της Τιβεριάδος. Στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα περάσουμε για προσκύνημα από την Ι. Μ. του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σάββατο 22 Απριλίου: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΛΑΡΝΑΚΑ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Συνεχίζουμε για το χωριό των Ποιμένων (Πετσαχούρ), που είναι μετόχι του Αγίου Σάββα, τη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη και στο ανδρικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα (άβατο για γυναίκες). Μετά τα προσκυνήματα μας, συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη. Μεταφορά με λεωφορείο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης.

Τιμή
Δίκλινο ή τρίκλινο € 580
Μονόκλινο € 670

Η τιμή περιλαμβάνει:
 Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Τελ-Αβίβ – Λάρνακα (Μία βαλίτσα 22 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά).
 Όλες τις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή.
 Ξενάγηση από το συνοδό του γραφείου μας.
 Ταξί στο Όρος Θαβώρ και Άγιο Σάββα.
 Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 Ασφάλεια ταξιδίου.
 Μεταφορά από Λευκωσία προς/από Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:
 Μεσημεριανό γεύμα.
 Ποτά και φιλοδωρήματα.
 Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώσεις:
 Όπου υπάρχει πρόβλημα δεν θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα.
 Η δήλωσή σας για να γίνεται αποδεκτή πρέπει να συνοδεύεται από το διαβατήριό σας και €200 ως προκαταβολή. Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι 20 Μαρτίου.
 Οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου/φόρων λόγω καυσίμων μετά τις 17/01/2017 θα επιβαρύνει τους προσκυνητές.
 Ενδέχεται να γίνει αλλαγή ημέρας ή σειράς επίσκεψης στα προσκυνήματα με στόχο τη βελτίωση της εκδρομής, χωρίς παράλειψη προσκυνημάτων.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Πέτρος Πρωτοπαπάς Τηλ: 99473506

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Nazoreos Travel & Tours.

Λευκωσία 21 Ιανουαρίου 2017

17-21 Απριλίου 2017, Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, Ι. Ν. Αγ. Νικολάου, Π. Λακατάμια

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, Εβδομάδα του Πάσχα. Δευτέρα, 17/4/17 – Παρασκευή 21/4/17 Μέρα 1η. Δευτέρα του Πάσχα, 17/4/17Συγκέντρωση στην εκκλησία μας και αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 11:00π.μ.Αναχώρηση για Tel – Aviv στις 2:00μμ. με την Ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Alkia.Άφιξη και μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο μας, GLORIA HOTEL στην...

18-22 Απριλίου 2017, Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους,ΊδρυμαΦίλων Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

ΙΔΡΥΜΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣΤαχυδρομική διεύθυνση: Μιχαήλ Ζένιου 10, 2400, Έγκωμη, Λευκωσία Τηλέφωνα επικοινωνίας 99635511- 99620251 Πιστοποιητικό εγγραφής ιδρύματος, αριθμός μητρώου 359 Αγαπητοί μας,Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της προσκυνηματικής μας εκδρομής, που θα γίνει στους ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣΑπό τις 18 – 22 Απριλίου 2017 (Διακαινήσιμος) ----------------------------Ναός...

22-26 Μαΐου 2017, 5νθήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης στους Αγίους Τόπους

Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 5ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΙΧΩ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ Αναχώρηση: Πάφος – Τελ Αβίβ 22/05/2017 FR 1700 20:05-21:15 Επιστροφή: Τελ Αβίβ – Πάφος 26/05/2017 FR 1701 22:05-23:15 1η Μέρα: Πάφος – Τελ Αβίβ – Βηθλεέμ Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Πάφου. Μετά τον...

Κατηγορία Προσκυνηματικών Εκδρομών

Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να διαβάσετε ειδήσεις που αφορούν σε προσκυνηματικές που διοργανώνονται από μητροπόλεις, μοναστήρια, ενορίες ή οργανωμένα σύνολα που δραστηριοποιούνται στον εκκλησιαστικό χώρο. Οι εκδρομές μπορούν να γίνονται είτε στην Κύπρο (επισκέψεις ενοριών, συνδέσμων γυναικών, ή κατηχητικών σχολειών) ή στο εξωτερικό. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του εξωτερικού είναι...